home

cv

gallery

exhibitions

studio

contact

links

Finnish Designers

Ars Libera

suomeksi

GALLERIA takaisin luetteloon

ISOJA RUUKKUJA

Aiheet kehittyvät mielessäni melko pitkinä ajanjaksoina. Aloitin tekemällä kookkaita punasaviruukkuja. Vähitellen rupesin valmistamaan dreijaamalla käyttöesineitä, joita teen jatkuvasti veistosten ja reliefien rinnalla. Valmistamani käyttöesineet ovat uniikkeja tai hyvin pieniä sarjoja.

-

ISO RUUKKU, 1989
korkeus 50 cm, halkaisija 40 cm, kotimainen punasavi, makkaratekniikka

NAAMIOITA

Naamiot tein punasavesta, rakupoltin ja savustin ne, osaan liitin metsälintujen sulkia. Naamioiden jälkeen tunkivat esiin sarvimuodot, joista kehittyivät myös kierteisemmät kotilot. Kookkaimmat kierteiset veistokset ovat korkeudeltaan n. 170 cm. Valmistin ne kivitavarasavesta, lasittamisen jälkeen poltin ne sähköuunissa. Samoihin aikoihin osallistuin muutamille kursseille, joissa harjoiteltiin erilaisia keramiikalle epätyypillisiä työtapoja. Kurssien jälkeen kokeilin niitä omissa töissäni vaihtelevalla onnella.

-

Aiheesta KULJESKELIJOITTEN NAAMIOITA, 1988
korkeus 45 cm, leveys 25 cm, mustasavustettu punasavi

POLTETTUJA MAJOJA

Aloitin kokeilevammat työt menetelmällä, jossa savesta rakennettava veistos tehdään ulos suoraan maan pinnalle. Työ poltetaan puilla siten, että tuli on suoraan työn sisällä eli työ on oma uuninsa. Suurin näistä töistä oli niin kookas, että mahduin itse hyvin sen sisään. Tunnelma kosteassa ja hämärässä savikammiossa oli rauhoittava.

-

VERSO, 1991, ryhmätyö, Ulkotaipale, Varkaus

GALLERIA takaisin luetteloon