etusivu
home

cv - suomi
cv - english

galleria
gallery

näyttelyt
exhibitions

työhuone
studio

yhteydenotto
contact

linkkejä
links

Ars Libera

Finnish Designers

videoarkisto
video archive

GALLERIA takaisin luetteloon

MIELEN MAJOJA

Tekniikka, josta syntyi teossarja Mielen majoja, perustuu metalliverkon ja saven yhdistämiseen. Teoksen muodon rakensin romutetusta seulaverkosta. Se on hyvin kova ja vaikeasti muotoiltava materiaali, mutta se sopi hyvin aiheeseeni, majoihin. Päämääränäni oli saada metalliverkko ja savi liittymään kiinteästi toisiinsa. Kuivuessaan kutistuva savi halkeilee joustamattoman metalliverkon päällä ja syntyy verkkomainen säröily. Lasituspoltossa sulava lasite täyttää saven halkeamat, jolloin parhaimmillaan se sulattaa myös jonkin verran metalliverkkoa. Poltin nämä työt ulkona kaasu-uunissa ja savustin ne. Polttolämpötila oli n. 1000°C.

-

KAKSONEN aiheesta MIELEN MAJOJA, 1995
ala 25x25 cm, korkeus 25 cm, metalliverkko, savi, enkoopit, lasitteet, rakupoltto

ELÄMÄN MERKKEJÄ

Kierteisissä veistoksissa aloin käyttää pieniä leimasinmerkkejä. Näistä merkeistä kehittyi suurempia reliefeissä Elämän merkkejä. Tästä aiheesta olen tehnyt vuosien 1995-2000 aikana muutamia erilaisia versioita.

-

ELÄMÄN MERKKEJÄ, 1995-2000
yksityiskohta, mustasavustettu punasavi

KORENTOJA

Pienten merkkien sudenkorennosta syntyi neliosainen reliefisarja Korento. Korento, korennot ja pelkkä siipi on kaiverrettu kipsilevylle ja painettu valkealle savelle, mistä aihe hahmottuu hyvin kevyesti. Nämä työt ovat ajatuksissani kuin luonnoskirjan irtirepäistyjä lehtiä.

-

Korento I, II,III,IV, 1995-97
kukin 32x28 cm, kipsilevylle painettu kivitavarasavi

GALLERIA takaisin luetteloon