etusivu

OX ja
Jokapäiväinen taide

cv

galleria

näyttelyt

työhuone

yhteydenotto

linkkejä

Ars Libera

Finnish Designers

in English

GALLERIA takaisin luetteloon

RAUNIOLÖYTÖJÄ

Jatkoin aiemmin kehittelemääni tekniikkaa, jossa yhdistän metalliverkkoa ja savea. Halusin sovittaa valmistustavan orgaanisempiin muotoihin, erilaisiin keraamisiin materiaaleihin ja korkeampiin polttolämpötiloihin. Työskentelystä ovat tuloksina Rauniolöydöt.

Rauniolöydöissä teen työtä hajoamisen ja koossapysymisen raja-alueella. Muotoilen veistokset katiskaverkosta. Painelen verkolle karkean rakusaven ja raakapoltan työt. Pintakäsittelyn jälkeen poltan veistokset uudelleen n. 1200 asteen lämpötilassa. Saven kuivuessa ja kutistuessa metalliverkko ei anna periksi saven muutoksille, vaan savi halkeilee. Polton loppulämpötilassa puolestaan metalliverkko haurastuu ja osittain murenee, mutta savi kovettuu ja lasitteet sulavat. Parhaimmillaan materiaalien erilaisten ominaisuuksien yhteisvaikutuksena syntyy vahva, mutta säröillyt keraaminen kappale.

Rauniolöytöjä-veistosten nimet viittaavat perhosiin. Mielikuvissani perhoset ovat viattomimpia ja muille harmittomimpia olentoja, mitä voin ajatella. Ne edustavat erilaisiin raunioihin hautautuneita syyttömiä kärsijöitä. On tuskallista löytää tuhon jäljistä näiden keveiden keijujen jäänteitä.

-

SURUVAIPPA aiheesta RAUNIOLÖYTÖJÄ, 2001
pituus 86 cm, halkaisija 36 cm, metalliverkko, savi, enkoopit, lasitteet

Yksityiskohta aiheesta RAUNIOLÖYTÖJÄ, sisätila veistoksesta

ISOKULTASIIPI aiheesta RAUNIOLÖYTÖJÄ, 2004
pituus 59 cm, halkaisija 19 cm, metalliverkko, savi, enkoopi, lasite


GALLERIA takaisin luetteloon